- 4 albergínies
- 250 gr de carn picada de porc
- 1 ceba grossa
- 3 grans d’alls
- 2 tomàquets
- Formatge ratllat
- Sal, pebre i orenga
- Oli d’oliva
Partir les albergínies per la meitat fent uns talls a la polpa i les posem en una safata al forn a 200 graus, uns 30 minuts.
També es poden fregir i escorre-les damunt d’un paper de cuina.
En una paella sofregim la ceba i els alls tallat ben petit, a mig coure i tirem la carn picada, quan estigui cuita hi afegim el tomàquet ratllat, un pessic de sal i orenga.
Traiem les albergínies del forn i les buidem amb una cullera, intentat que no es trenquin, afegim la polpa ben picada al sofregit de carn, deixem coure, abans de apagar el foc tirem una mica de beixamel i ho remenem, farcim les albergínies amb aquesta pasta.
Cobrim les albergínies amb beixamel i formatge ratllat i les posem al forn a gratinar.
Per a la beixamel:
- 35 g de farina
- 35 g de mantega
- 400 ml de llet
Escalfem la llet.
En una paella desfem la mantega i afegim la farina sense deixar de remenar amb el batedor manual, la deixem coure fins que agafi una mica de color. (Cal coure la farina, crua no és massa bona.) Afegim la llet de mica en mica sense deixar de remenar per que no se’ns facin grumolls. Ho deixem coure 2 o 3 minuts i ho rectifiquem amb la sal i la nou moscada.
Si no ens ha quedat massa fina la passem per la batedora elèctrica.
En una paella desfem la mantega i afegim la farina sense deixar de remenar amb el batedor manual, la deixem coure fins que agafi una mica de color. (Cal coure la farina, crua no és massa bona.) Afegim la llet de mica en mica sense deixar de remenar per que no se’ns facin grumolls. Ho deixem coure 2 o 3 minuts i ho rectifiquem amb la sal i la nou moscada.
Si no ens ha quedat massa fina la passem per la batedora elèctrica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada