- 5 patates
- 300 gr de pèsols
- 1 llauna de tonyina amb oli
- 1 llauna d'olives farcides
- 4 pebrots del piquillo
- 3 ous
- Allioli
Reservarem un ou, olives i pebrot per decorar.
Posem una olla amb aigua i sal a bullir les patates, fins que estiguin ben cuites. Les escorrem i les aixafem amb una forquilla, fins que quedi un puré.
Bullim els pèsols, i els ous.
En un bol fem una barreja amb les olives, els pebrots i els ous, tot tallat petit, la tonyina i els pèsols.
Prepararem un allioli, amb un o dos grans d'alls. Incorporem dues cullerades d'allioli al puré de patata.
Folrar les parets d'un motlle amb la patata i ho omplirem amb la barreja. Posar-ho a la nevera fins l'hora de servir.
Ho posem en una safata, i ratllem un ou dur, o el tallem a rodanxes, tires de pebrot, olives, el decorem com més us agradi. També podem cobrir tot el pastís amb allioli, o servir-lo apart.
Allioli
Posem 2 alls pelats i tallats dins del got de la batedora, un ou
(recomanen que estigui a temperatura ambient, jo l'utilitzo directament
de la nevera), una mica de sal i l'oli. Posem la batedora en marxa al fons del got i
quan comença a espessir l'anem pujant molt a poc a poc.
També es pot fer un braç de gitano:
Posem un drap humit sobre el marbre, (així no s'enganxarà la patata), estenem la patata amb l'ajuda d'un corró. A sobre de la patata posem la barreja. Deixem un dit en tots els costats.
Ho enrotllem. Un cop enrotllat, fem una mica de pressió amb els dits per donar-li forma i consistència. Col·loquem una safata al costat i fent-lo rodar el traslladem d'un lloc a un altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada