dijous, 24 d’octubre del 2013

Carn estofada amb verdures


  • 500 gr de carn de vedella o de porc
  • 4 patates grosses
  • 2 cebes grosses
  • 4 grans d'alls
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pebrot vermell
  • 3 pastanagues
  • 250 gr pèsols
  • 2 fulles de llorer
  • Un grapat d’ametlles i avellanes torrades
  • Pebre vermell dolç
  • Polpa de nyores
  • Conyac
  • Julivert
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

En una cassola amb oli sofregim la carn salpebrada fins que estigui daurada.

Afegim la ceba i els alls tallat petit, les fulles de llorer i ho deixarem coure a foc suau.

Quan comenci a agafar color hi afegim un raig de conyac i ho deixem reduir.

Afegim el pebrot i les pastanagues tallat a trossos.

Triturarem els tomàquets, amb les avellanes i les ametlles, el julivert, una mica de pebre vermell, una mica de polpa de nyora, i ho aboquem a la cassola, ho deixem coure uns minuts.

Cobrim amb aigua i deixem coure a foc lent i amb la cassola tapada.

Quan la carn comenci a estar tendra, afegim les patates pelades i tallades a daus, després els pèsols, si cal afegim més aigua.

Deixem coure el conjunt, tapat, a foc lent fins que les patates estiguin al punt.

Nota: Podem utilitzar altres verdures, canviar els pèsols per carxofes etc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada