- 500 gr de carn de vedella o de porc
- 4 patates grosses
- 2 cebes grosses
- 4 grans d'alls
- 2 tomàquets madurs
- 1 pebrot vermell
- 3 pastanagues
- 250 gr pèsols
- 2 fulles de llorer
- Un grapat d’ametlles i avellanes torrades
- Pebre vermell dolç
- Polpa de nyores
- Conyac
- Julivert
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
En una cassola amb oli sofregim la carn salpebrada fins que estigui daurada.
Afegim la ceba i els alls tallat petit, les fulles de llorer i ho deixarem coure a foc suau.
Quan comenci a agafar color hi afegim un raig de conyac i ho deixem reduir.
Afegim el pebrot i les pastanagues tallat a trossos.
Triturarem els tomàquets, amb les avellanes i les ametlles, el julivert, una mica de pebre vermell, una mica de polpa de nyora, i ho aboquem a la cassola, ho deixem coure uns minuts.
Cobrim amb aigua i deixem coure a foc lent i amb la cassola tapada.
Quan la carn comenci a estar tendra, afegim les patates pelades i tallades a daus, després els pèsols, si cal afegim més aigua.
Deixem coure el conjunt, tapat, a foc lent fins que les patates estiguin al punt.
Nota: Podem utilitzar altres verdures, canviar els pèsols per carxofes etc...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada