dissabte, 28 de desembre del 2013

Rostit de Nadal


  • 1 pollastre de pagès de 3 kg
  • 4 cebes
  • 1 cap d'alls
  • 1 raig de conyac
  • 700 gr de prunes amb pinyol
  • 300 gr de pinyons
  • 1 canonet de canyella
  • 3 farcellets d'herbes (llorer, farigola)
  • Llard
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

En un bol posem les prunes amb aigua tèbia i un raig de conyac, en un altre els pinyons amb aigua tèbia, ho deixem una estona. Abans d'abocar-ho a la cassola ho escorrem.

En una cassola amb llard i oli enrossirem el pollastre salpebrat.

Pelem i tallem la ceba a trossos i els alls sencers amb un tall al mig.

Un cop el pollastre sigui ros el retirem i el reservem. Amb el mateix oli (retirem el sobrant) sofregim les cebes i els alls, el llorer, la farigola i la canyella. Ho salem una mica.

Després i afegim el pollastre. Hi tirem el conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.

A continuació, hi aboquem brou calent o aigua. Ho deixarem coure a foc lent.

Abans d'acabar definitivament la cocció del pollastre hi tirarem les prunes i els pinyons.

El rostit es molt mes bo si el deixem reposar en la mateixa cassola durant almenys un dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada