- 1 pollastre de pagès de 3 kg
- 4 cebes
- 1 cap d'alls
- 1 raig de conyac
- 700 gr de prunes amb pinyol
- 300 gr de pinyons
- 1 canonet de canyella
- 3 farcellets d'herbes (llorer, farigola)
- Llard
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
En un bol posem les prunes amb aigua tèbia i un raig de conyac, en un altre els pinyons amb aigua tèbia, ho deixem una estona. Abans d'abocar-ho a la cassola ho escorrem.
En una cassola amb llard i oli enrossirem el pollastre salpebrat.
Pelem i tallem la ceba a trossos i els alls sencers amb un tall al mig.
Un cop el pollastre sigui ros el retirem i el reservem. Amb el mateix oli (retirem el sobrant) sofregim les cebes i els alls, el llorer, la farigola i la canyella. Ho salem una mica.
Després i afegim el pollastre. Hi tirem el conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
A continuació, hi aboquem brou calent o aigua. Ho deixarem coure a foc lent.
Abans d'acabar definitivament la cocció del pollastre hi tirarem les prunes i els pinyons.
El rostit es molt mes bo si el deixem reposar en la mateixa cassola durant almenys un dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada