- 500 gr de vedella
- Rovellons o altres bolets
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 2 fulles de llorer
- Un grapat d'ametlles torrades
- Un parell d'alls
- Julivert
- 2 nyores
- Un raig de conyac
- Farina
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Brou o aigua
Salpebrem la carn i la enfarinem. En una cassola amb oli la fregim per les dues bandes, després la reservem.
Trinxem les cebes i les sofregirem en el mateix oli de fregir la carn.
Hi tirem el conyac i ho flamegem.
En el pot de la batedora posarem els tomàquets pelats, una mica de carn de nyora, les ametlles, els alls i el julivert, un pols de sucre per l'acidesa del tomàquet i ho triturem. Ho afegim a la cassola i deixem que es faci a foc lent.
Incorporem la carn, els bolets i el llorer, ho cobrim amb brou. Ho salem i ho deixem coure tapat fins que la carn estigui tova.
Es remena de tant en tant, que no s'enganxi, i si cal afegirem brou calent.
Ho acompanyarem amb patates fregides a daus.
Nota: Per a utilitzar les nyores, les obrim, els hi traiem les llavors, les escaldem uns minuts en aigua bullent. Després amb una cullera es raspa la polpa que queda sobre la pell.
També es pot utilitzar carn de nyora preparada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada