- Ossos de vedella (del genoll, del moll, tendrum)
- 1 tros de falda, 1 tira costella de vedella
- 1 tros de carn de vedella
- Ossos de l'espinada de porc
- Mitja gallina
- Un os de pernil
- 1 peu de porc
- 1 botifarra negra
- 1 botifarra blanca
- 400 gr cigrons remullats
- 3 patates
- 6 pastanagues
- 1/2 col
- 2 xirivia
- 2 nap
- 2 porro
- 1/2 api
- Sal
- 1 paquet de galets
Per la pilota:
- 250 gr de carn picada de porc
- 250 gr de carn picada de vedella
- 4 grans d'all trinxats
- Julivert picat
- 1 ou
- Molla de pa
- Llet
- Sal i pebre negre
- Farina
Posarem els cigrons en remull la nit abans.
En una olla amb aigua farem bullir els ossos, el peu de porc, la carn de vedella, quan comenci a bullir traurem l'escuma, afegim els cigrons. Ho deixem bullir tapat i a foc lent.
Al cap d'una estona hi afegim la gallina. Ho salem lleugerament i que vagi bullint.
Més tard posarem les verdures trossejades.
Farem la pilota:
En un bol posarem l'all i julivert picat, l'ou, la carn picada, la sal i el pebre negre.
Afegirem la molla de pa esmicolada remullada amb una mica de llet.
Amb les mans ben netes barregem bé tots els ingredients fins a obtenir una pasta.
Fem les pilotes, les enfarinem i les tirem a l'olla.
Mitja hora abans d'apagar el foc afegim les botifarres.
Colarem el brou, el posarem en una olla i quan bulli hi tirem la pasta.
En una safata posarem la carn d'olla i en una altra les verdures, els cigrons, les botifarres i les pilotes.
Nota:
Les crestes, els pedrers, els colls, les potes i altres menuts també es poden fer bullir amb la resta del brou.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada