- 3 ous
- 1 iogurt
- 1 mida d’oli
- 2 mides de sucre
- 3 mides de farina
- 1 sobre de llevat
- Vainilla ensucrada
- 2 cullerada de cacau en pols Valor
- Melmelada (He posat melmelada de fruits vermells)
Les mides son l’envàs del iogurt
Per l'almívar:
- 100 ml d'aigua
- 100 gr de sucre
- Un raig de licor (opcional)
Per la cobertura:
- 100 gr de nata per muntar
- 100 gr cobertura de xocolata negra
- 35 gr de mantega
- 1 cullerada de postres de mel
Batem els ous i el sucre, quan augmenti de volum, afegim la vainilla, el iogurt i l'oli.
Un cop tot barrejat hi afegim la farina, el llevat i el cacau, tamisat, seguim batent.
En un motlle prèviament untat amb mantega i farina, aboquem la massa i l'enfornem a 180 graus uns 45 minuts (depenent del forn).
Preparem l'almívar: posem un pot al foc amb l'aigua i el sucre i ho deixem bullir uns 5 minuts fins que espessí, sense deixar de remenar. Quan ho retirem del foc li afegim el licor. (Jo he fet servir conyac.)
Un cop fred tallem el pastis per la meitat i amb un pinzell, pintem la part de dins de les dues meitats amb l’almívar, i repartir la melmelada per sobre. Tanquem el pastís i el col·loquem damunt d'una reixa amb un plat o paper vegetal a sota.
Preparem la cobertura: posem la nata al foc i quan comenci a bullir i tirem la xocolata, apaguem el foc i remenem fins que es desfaci, afegim la mantega i la mel. Deixem que es refredi una mica i l'aboquem sobre el pastis deixant que vessi pels costats.
El posem a la nevera una bona estona fins que s'endureixi la cobertura, el decorem com més ens agradi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada