- 4 albergínies grans
- 2 cebes grosses
- 3 dents d’alls
- 4 pastanagues
- 500 gr de carn picada (pot ser de xai, vedella, porc)
- 100 ml de vi blanc
- 300 gr Tomàquet triturat
- Sucre
- Orenga (bastant)
- Julivert picat
- 1/2 cullereta de canyella mòlta
- 1/2 cullereta de gingebre molt
- 2 fulla de llorer
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Sal
- Mantega
- 500 ml de llet
- Nou moscada
- 4 cullerades de farina blanca
- Formatge ratllat
Tallem les albergínies en rodanxes, les salem i les posem en una escorredora.
Posem oli en una cassola i fregim les cebes, els alls i les pastanagues tallat petit, quan agafin color afegim la carn picada i les espècies (orenga, llorer, julivert, canyella, gingebre, pebre). La salem i deixem coure.
Incorporem el vi i deixem que s’evapori d’alcohol.
A continuació afegim els tomàquets triturats, una mica de sucre, i ho deixem coure a foc lent, remenant de tant en tant.
Esbaldim les albergínies i les assequem amb paper de cuina. Les passem per farina i en una paella amb oli les fregim pels dos costats. Les retirem de la paella i les escorrem amb paper absorbent.
Fem la beixamel, en una paella fem un roux amb la mantega i la farina remenant sovint fins que la farina ens quedi cuita. A continuació afegim la llet bullint i remenem enèrgicament per tal de que no ens quedin grumolls i fins que la salsa espessí. Hi tirem la sal i la nou moscada al gust. Si no ens ha quedat massa fina la passem per la batedora elèctrica.
En una safata per anar al forn hi posem una capa d’albergínies i a sobre una de carn amb salsa, un altra d’albergínies i damunt una capa de beixamel, a sobre de tot una d’albergínies, ho cobrim amb beixamel i formatge ratllat.
Enfornem la musaka a 180 graus (escalfor a dalt i a baix) fins que ens quedi daurada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada