Vinagreta
La salsa vinagreta consta d'una mica de sal, pebre negre mòlt i una part de vinagre (de poma, de vi de xerès o Mòdena) per tres d'oli d'oliva.
La manera més efectiva per emulsionar l'oli i el vinagre es una batedora, o en una ampolla i agitar per barrejar.
Vinagreta de olivada
Triturem 1 ceba escalunya, la olivada (pasta d’olives negres) i l'oli fins aconseguir una salsa.
Vinagreta de mostassa
Pelem l'ou dur i en traiem el rovell. Barregem el rovell amb la mostassa. Hi afegim l'oli i emulsionem. Hi fiquem el julivert i la clara de l'ou tallat.
Vinagreta de taronja
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 2 cullerades de vinagre de Xerès
- 1 cullera de salsa de soja
- Suc de ½ taronja
- Sal
Vinagreta herbes aromàtiques
- Orenga
- Julivert
- Menta
- Cebollins
- Oli d'oliva
- Vinagre
- Sal i pebre
- Una mica de iogurt grec
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada