dimarts, 13 d’octubre del 2020

Vinagretes

 
Vinagreta

La salsa vinagreta consta d'una mica de sal, pebre negre mòlt i una part de vinagre (de poma, de vi de xerès o Mòdena) per tres d'oli d'oliva.

La manera més efectiva per emulsionar l'oli i el vinagre es una batedora, o en una ampolla i agitar per barrejar.


Vinagreta de olivada

Triturem 1 ceba escalunya, la olivada (pasta d’olives negres) i l'oli fins aconseguir una salsa.


Vinagreta de mostassa

Pelem l'ou dur i en traiem el rovell. Barregem el rovell amb la mostassa. Hi afegim l'oli i emulsionem. Hi fiquem el julivert i la clara de l'ou tallat.


Vinagreta de taronja

  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de vinagre de Xerès
  • 1 cullera de salsa de soja
  • Suc de ½ taronja
  • Sal


Vinagreta herbes aromàtiques

  • Orenga
  • Julivert
  • Menta
  • Cebollins
  • Oli d'oliva
  • Vinagre
  • Sal i pebre
  • Una mica de iogurt grec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada