diumenge, 5 de novembre del 2017

Croquetes de pernil


  • 150 gr de pernil salat
  • 1 ceba
  • 1 dent d’all
  • 150 gr de farina
  • 600 ml de llet
  • 75 gr de mantega
  • Sal
  • Oli d'oliva
-Per arrebossar
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Ou

Piquem la ceba i l’all ben petit.

Tallem el pernil a daus ben menuts.

En una paella amb oli, sofregim la ceba i l’all, a foc suau procurant que quedi ben cuit i no agafi massa color.

Afegim la mantega i, quan s’hagi fos, agregem el pernil. Remenem uns minuts a foc suau.

Incorporem la farina i remenem bé, procurant que quedi cuita, llavors hi afegim la llet freda a poc a poc i sense deixar remenar. Comprovem el punt de sal. Ho courem fins que la massa es separi de les parets de la paella.

Ho deixem refredar en un plat o safata tapat amb paper transparent per que no s’hi faci una crosta. 

Quan la pasta sigui ben freda, fem les croquetes amb les mans enfarinades anem donant forma.

Les passem per farina, ou i pa ratllat.

En una paella amb abundant oli calent les anem fregint, procurem que no es refredi l'oli per tal d'evitar que s’esberlin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada