- 1 kg de tripa de vedella cuita
- 500 gr de cigrons cuits
- 2 cebes
- 4 dents d'alls
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets
- Xoriço picant
- Pernil serrà
- Llorer
- Un raig de vi blanc
- Oli d'oliva
- Pebre vermell
- Un bitxo
- Sal
- 2 dents d’alls
- Julivert
- 1 llesques de pa fregit
- Unes quantes avellanes i ametlles
Encara que la tripa de vedella ja està cuita la bullim uns minuts amb aigua, sal i una fulla de llorer. Ho escorrem i reservem.
En una cassola amb oli sofregim la ceba, els alls i el pebrot vermell tot tallat a trossos.
Quan el sofregit estigui cuit hi tirem el pernil i el xoriço també tallat, li donem unes voltes que canvii de color i incorporem el tomàquet ratllat junt amb el pebre vermell, una mica de bitxo, un polsim de sucre (per l'acidesa del tomàquet) i ho salem tot plegat.
Deixem coure i tirem el vi blanc, ho deixem reduir, que s'evapori l'alcohol.
Un cop fet el sofregit, hi tirem la tripa, afegim aigua calenta fins cobrir-ho. També hi tirem una fulla de llorer, rectifiquem de sal i picant. Deixem bullir una estona i afegim els cigrons.
Preparem la picada i l'afegim a la cassola. Ho deixem coure 10 minuts més i ja estarà llest.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada