dissabte, 3 d’octubre del 2015

Bundt Cake de canyella i conyac


  • 60 gr de llet
  • 120 gr de clares d'ou (uns 4 grans)
  • 2 cullerades de postre de conyac
  • 200 gr de farina
  • 200 gr de sucre
  • 225 gr de mantega a temperatura ambient
  • 1 cullerada de postre de llevat (Royal)
  • 1/2 cullerada de postre canyella en pols
  • 1 ½ cullerada de postre de cacau en pols (Valor)

Barregem la llet, les clares i el conyac, sense arribar a fer escuma.

En un bol tamisem la farina amb la canyella, el cacau i el llevat, barregem bé i afegim el sucre, després la mantega i la meitat del batut de les clares. Batem a velocitat lenta fins a tenir una textura humida i augmentem a velocitat ràpida un parell de minuts per introduir aire a la massa i que ens quedi un pa de pessic esponjós.

Baixem la velocitat i incorporem la resta de les clares en dues vegades, barregem fins aconseguir una massa homogènia.

Ho aboquem en un motlle i ho posem al forn a 175 graus uns 45 minuts. Quan estigui fet, el traiem del forn i el deixem reposar.

Després el traiem del motlle i el deixem sobre una reixeta perquè es refredi completament.


Els Bundt Cakes són un pa de pessic molt popular als Estats Units que s'enfornen en uns motlles especials amb forma d'anell que es coneixen com a motlles Bundt. Aquests peculiars motlles van ser introduïts a Amèrica del Nord el 1950 per H. David Dalquist.
Els motlles Bundt es caracteritzen per tenir un tub central que els permet conduir la calor fins al centre del pa de pessic proporcionant-li una cocció més ràpida i uniforme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada