- 80 gr de mantega
- 150 gr de xocolata negra
- 100 gr de sucre morè
- 60 gr de farina
- 50 gr d'ametlla mòlta
- 1 cullerada i mitja de postre de llevat en pols
- 100 gr de gerds i uns quants per decorar
- Ratlladura de 1/2 taronja
Encenem el forn a 180 graus.
Tamisem la farina amb el llevat i reservem.
Posem la mantega en un cassó, a foc baix, perquè es fongui. Quan gairebé estigui, incorporem la xocolata negra trossejada, i remenem fins que estigui completament fosa. Retirem del foc i deixem refredar una mica.
En un bol batem els ous amb el sucre, a continuació incorporem la xocolata fosa sense deixar de remenar.
Afegim la farina i barregem amb una espàtula, després incorporem l'ametlla i barregem suaument fins que estigui tot integrat.
Finalment, afegim els gerds i la ratlladura de taronja, barrejant amb cura per no trencar els gerds.
Untem amb mantega i enfarinem un motlle allargat, tipus plum-cake, i aboquem la barreja.
Ho posem al forn a 180 graus durant uns 35-40 minuts, o fins que en punxar-lo amb un escuradents aquest surti net.
El traiem del forn, ho deixem uns minuts dins del motlle i després ho desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada