- 200 gr de mantega (a temperatura ambient)
- 200 gr de sucre
- 240 gr de farina
- 4 ous
- 1 cullerada de llevat tipus Royal
- 1/2 cullerada de postre de clau mòlt
- Ratlladura de pell de 1/2 taronja
- 1 cullerada de postre de Cointreau (opcional)
- 130 gr de fruita confitada picada fina
Encenem el forn a 180 graus.
En un bol tamisem la farina, el llevat i el clau. Reservem.
Passem per farina la fruita confitada picada, i sacsegem molt bé per treure l'excés de farina (el millor és posar-les dins d'un colador, i donar petits cops)
Batem el sucre amb la mantega fins que tinguem una barreja cremosa. A continuació, anem afegint els ous, un a un. Incorporem la ratlladura de taronja i el licor i barregem lleugerament.
A continuació, afegim la barreja de farina en dos temps, barrejant suaument amb l'ajuda d'una espàtula. Quan estigui completament integrada, afegim la fruita confitada, i barregem.
Preparem el motlle i aboquem la barreja. El posem al forn a 180 graus uns 40 minuts, o fins que en punxar-lo el escuradents surti net.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada