Rissoto amb bolets secs (Trompetes de la mort) |
Rissoto amb bolets frecos (Camagrocs) |
- 200 gr d'arròs
- 1 ceba
- 2 porros
- 5 grans d'alls
- Un bon grapat de trompetes de la mort seques
- Formatge parmesà ratllat
- Vi blanc
- Mantega
- Sal i oli d'oliva
Una hora abans de començar a cuinar posem a hidratar les trompetes amb d'un litre d'aigua calenta. Guardar l'aigua per cuinar l'arros.
En una cassola amb mantega i un raig d'oli sofregim la ceba, els porros i els alls, tot tallat petit, desprès afegim els bolets (en deixem alguns per decorar) i un raig de vi blanc.
Fem arrencar el bull a l'aigua dels bolets.
Quan redueixi el vi, tirem l’arròs, li donem uns tombs i aboquem l'aigua de mica en mica, remenant tota l'estona.
Quan l’arròs estigui cuit, afegim el formatge ratllat, remenem perquè es fongui i quedi cremós, apaguem el foc i ho deixem reposar 2 minuts.
Saltegem en una paella les trompetes reservades, amb les que decorarem el plat.
Nota:
Podem utilitzar qualsevol tipus de bolets secs.
Si utilitzem bolets frescos, haurem de fer servir brou de carn.Podem utilitzar qualsevol tipus de bolets secs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada