dijous, 21 de novembre del 2013

Pastís de full amb fruites


  • 1 làmina de pasta de full
  • Fruites
Per la crema pastissera:
  • ½ litre de llet
  • 100 gr de sucre
  • 2 ous
  • 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona

Netegem les fruites i les tallem a lamines. En una safata escampar sucre i col·locar les fruites, tirar-hi sucre per damunt i deixar-les macerar.

Folrem una safata per anar al forn amb la pasta de full, aixequem una mica les vores, perquè quedin més daurades les pintem amb una mica de rovell d’ou. Punxem la base amb una forquilla perquè no pugi massa.

Ho introduïm al forn prèviament escalfat a 200 graus. La temperatura depèn del forn. Traurem la pasta de full quan comenci a estar daurada.

Si la part del centre de la base s’ha inflat una mica l'aplanem amb el palmell de la mà.

Prepararem la crema, i una vegada freda l'estendrem per sobre la pasta de full. Col·locarem les fruites al damunt.

Per la crema pastissera:
Posar a escalfar la llet i el sucre (reservar una mica de les dues) en una cassola amb la branca de canyella i la pell de la llimona. En un bol, posar la llet i el sucre reservat, afegir-hi la farina i barrejar bé amb un batedor manual. Afegir el ous i anar remenant. Quan la llet estigui calenta abocar-ho a la cassola. Coure fins que espesseixi sense deixar de remenar.

Nota: Per tal que la massa no pugi es cobreix el centre amb paper de plata i si posa llegum sec, necessitem que s'inflin els costats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada