- 1 quilo de patates petites
- 4 grans d'alls
- 1/2 cullerada de comí mòlt
- 2 cullerades de pebre vermell
- 5 llesques de pa del dia abans
- 50 ml d'oli d'oliva
- Sal i pebre
- 1 rajolí de vinagre de Mòdena
- 25 ml de vinagre de vi blanc
- Bitxo mòlt (al gust)
- 4 pebrots morrons de llauna
- 250 gr de sal gruixuda
Rentem bé les patates i les col·loquem en una cassola gran amb un litre d'aigua que estigui ja calenta. Afegim la sal grossa, hem d'afegir la quarta part del pes de les patates que anem a coure, en aquest cas un quilo de patates i 250 gr de sal.
Deixem bullir entre 30-40 minuts a foc baix. Quan estiguin tendres les traiem i les passem per aigua freda per tallar la cocció. Les eixuguem amb paper de cuina, han d'estar ben seques perquè l'arrugat sigui ràpid.
Col·loquem les patates a la cassola encara calenta i sense aigua. Les acostem al foc (foc mig) i afegim una mica de sal i pebre. Comencem a moure la cassola amb suavitat per tal que s'arruguin. Aquest procés són uns 5 minuts.
“Mojo picón”
Fregim els grans d'all amb pell amb un bon raig oli, quan estiguin daurats els apartem de l'oli i els hi traiem la pell.
En el mateix oli hi tirem el pa a trossos petits fins que quedin daurats, retirem el pa.
En un bol tirem l'oli sobrant, els alls i el pa fregit. També afegim el comí, el pebre vermell, la sal i el bitxo, una mica d'aigua i batem tot fins que quedi una pasta com de puré.
Rentem els pebrots morrons i els incorporem al bol, el vinagre i un rajolí del de mòdena. Passem tot per la batedora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada