divendres, 1 d’agost del 2014

Púding de plàtan


  • 1/2 litre de llet
  • 100 gr de sucre
  • 40 gr de Maizena
  • 1/2 branca de vainilla
  • 200 gr de plàtan (sense pell)

En un pot posem la llet, el sucre i la Maizena, ho remenem be fins que es desfaci. Obrim la branca  de vainilla i amb la punta del ganivet recollim les llavors de l'interior i les incorporem a la llet.

Ho posem al foc a bullir sense deixar de remenar perquè no s'enganxi al fons. Quan la llet arrenqui el bull, baixem el foc i continuem la cocció fins que la crema s'espesseixi, sense deixar de remenar.

Retirem del foc, incorporem el plàtan trossejat o triturat amb la batedora. Ha de quedar una crema fina.

Ho aboquem en uns gots, flameres o un motllo de pastisseria.

Ho cobrim amb film transparent, i un cop s'hagi refredat, ho posem a la nevera.

A l'hora de servir hi tirem per sobre una mica de crema de xocolata.

Aquest púding el podem fer amb tot tipus de fruites.


Crema de xocolata
  • 100 gr de xocolata del 70%
  • 150 ml de llet
Escalfem la llet fins que gairebé bulli, hi aboquem la xocolata picada ben petita. Esperem un parell de minuts i hi passem la batedora fins aconseguir una salsa brillant i homogènia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada