- 1 lamina de full
- 250 gr de nata líquida per muntar o comprada a la pastisseria
- 2 cullerades de sucre per muntar la nata
- 100 gr d'ametlla trossejada
- Sucre llustre
Per la crema pastissera:
- ½ litre de llet
- 100 gr de sucre
- 2 ous
- 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
- 1 branca de canyella
- La pell de mitja llimona
Posem la làmina de full sobre el marbre de la cuina on haurem sacsejat una mica de farina. La tallem a trossos rectangulars i les col·loquem sobre una safata per anar al forn folrada amb paper.
Es couen al forn a 200 graus. Un cop hagin pujat i estiguin daurades les traurem i les deixarem refredar.
Les obrirem per la meitat i les omplirem amb la crema pastissera i la nata muntada, al damunt i posarem l'altra meitat de pasta de full. Decorem amb sucre llustre i ametlla trossejada.
-Per la crema pastissera, posar a escalfar la llet i el sucre (reservar una mica de les dues) en una cassola amb la branca de canyella i la pell de la llimona. En un bol, posar la llet i el sucre reservat, afegir-hi la farina de blat de moro i barrejar bé amb un batedor manual. Afegir el ous i anar remenant. Quan la llet estigui calenta abocar-ho a la cassola. Coure fins que espesseixi sense deixar de remenar. Deixar que es refredi i posar-la en una màniga pastissera.
-Per muntar la nata necessitem que la nata i el bol de vidre o d'acer inoxidable estiguin el més fred possible. Comencem a batre fins a una espècie de crema líquida, i afegirem el sucre, en dues tandes. És important batre a mà o amb un robot de cuina que porti una sola vareta. La nata es pot tallar per un excés de batut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada