- 1 ceba tendra o de figueres per persona
- 1 o 2 llesques de pa de barra per persona
- Brou o aigua
- Un raig de vi blanc
- Formatge Rocafort (opcional)
- Formatge ratllat Gruyère o Emmental
- Mantega
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Tallem les cebes ben fines a rodanxes o a la juliana.
En una cassola amb mantega i una mica d'oli sofregim la ceba fins que quedi transparent, tirem el vi blanc i ho deixem reduir, ho salpebrem.
Aboquem el brou o simplement aigua, ho cobrim i ho deixem bullir uns 15 o 20 minuts a foc lent.
En unes cassoletes que puguin anar al forn repartim la sopa de ceba, a sobre hi posem les llesques de pa torrat, untades amb formatge Rocafort (opcional) i finalment escampem el formatge ratllat per sobre.
Ho posem a gratinar un moment perquè agafi color i ja es podrà servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada