dimarts, 23 de juliol del 2013

Clafoutis de cireres


  • 50 gr de mantega desfeta
  • 50 gr de farina
  • 50 gr de farina de blat de moro (Maizena)
  • 100 g de sucre
  • 4 ous
  • 1/4 litre de llet
  • 1 cullerada petita d'essència de vainilla
  • Cireres
  • Sucre llustre

Encendre el forn a 180 graus.

En un bol es baten els ous amb la llet, l'essència de vainilla i la mantega fosa a temperatura ambient.

S'incorpora la farina, la farina de blat i el sucre. I es bat fins obtenir una barreja homogènia.

S'aboca la barreja a un motlle untat amb mantega i farina.

Es treuen els pinyols de les cireres i es col·loquen al damunt de la barreja. Es pot fer sense treure els pinyols però a mi m'agrada més traient-los.

S'enforna durant 30 minuts fins que quedi daurat.

Un cop fet el deixarem refredar i desprès hi posarem sucre llustre per sobre.

Es pot servir fred o temperat.

El clafoutis es pot fer amb tota mena de fruita. El més comú és el de cireres.

Nota:
Per treure els pinyols de les cireres faig servir el tub d'un bolígraf "bic". Introduir el tub per la banda de dalt de la cirera i pitjant una mica sortirà el pinyol per la banda de baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada