- 3 ous
- 1 iogurt
- 1 mida d’oli
- 2 mides de sucre
- 3 mides de farina
- 1 sobre de llevat
- Vainilla ensucrada
- Les mides son l’envàs del iogurt
Per farcir:
- Melmelada de maduixa
- 100 ml d'aigua
- 100 gr de sucre
- Un raig de licor (opcional)
- 100 gr de nata per muntar
- 100 gr cobertura de xocolata negra
- 35 gr de mantega
- 1 cullerada de postres de mel
Batem els ous i el sucre, quant augmenti de volum, afegim la vainilla, el iogurt i l'oli.
Un cop tot barrejat hi afegim la farina i el llevat tot tamisat, seguim batent.
En un motlle prèviament untat amb mantega i farina, aboquem la massa i l'enfornem a 180 graus, sabrem que es cuit si punxant-lo amb un punxó de fusta aquest surt net.
Preparem l'almívar: posem un pot al foc amb l'aigua i el sucre i ho deixem bullir uns 5 minuts fins que espessí, sense deixar de remenar. Quan ho retirem del foc li afegim el licor.
Un cop fred tallem el pastis per la meitat i amb un pinzell, pintem la part de dins de les dues meitats amb l’almívar, i repartir la melmelada per sobre. Tanquem el pastís i el col·loquem damunt d'una reixa amb un plat o paper vegetal a sota.
Preparem la cobertura: posem la nata al foc i quan comenci a bullir i tirem la xocolata, apaguem el foc i remenem fins que es desfaci, afegim la mantega i la mel. Deixem que es refredi una mica i l'aboquem sobre el pastis deixant que vessi pels costats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada