dijous, 1 de novembre del 2018

Mona de xocolata


  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 1 mida d’oli
  • 2 mides de sucre
  • 3 mides de farina
  • 1 sobre de llevat
  • Vainilla ensucrada
  • Les mides son l’envàs del iogurt

Per farcir:
  • Melmelada de maduixa
Pel l'almívar:
  • 100 ml d'aigua
  • 100 gr de sucre
  • Un raig de licor (opcional)
Per la cobertura:
  • 100 gr de nata per muntar
  • 100 gr cobertura de xocolata negra
  • 35 gr de mantega
  • 1 cullerada de postres de mel

Batem els ous i el sucre, quant augmenti de volum, afegim la vainilla, el iogurt i l'oli.

Un cop tot barrejat hi afegim la farina i el llevat tot tamisat, seguim batent.

En un motlle prèviament untat amb mantega i farina, aboquem la massa i l'enfornem a 180 graus, sabrem que es cuit si punxant-lo amb un punxó de fusta aquest surt net.

Preparem l'almívar: posem un pot al foc amb l'aigua i el sucre i ho deixem bullir uns 5 minuts fins que espessí, sense deixar de remenar. Quan ho retirem del foc li afegim el licor.

Un cop fred tallem el pastis per la meitat i amb un pinzell, pintem la part de dins de les dues meitats amb l’almívar, i repartir la melmelada per sobre. Tanquem el pastís i el col·loquem damunt d'una reixa amb un plat o paper vegetal a sota. 

Preparem la cobertura: posem la nata al foc i quan comenci a bullir i tirem la xocolata, apaguem el foc i remenem fins que es desfaci, afegim la mantega i la mel. Deixem que es refredi una mica i l'aboquem sobre el pastis deixant que vessi pels costats. 

El posem a la nevera una bona estona fins que s'endureixi la cobertura, el decorem com més ens agradi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada