dilluns, 16 de març del 2015

Bunyols de quaresma


  • 125 gr de farina
  • 80 gr de mantega
  • 150 ml d’aigua
  • 100 ml de llet
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • 3 ous
  • 1 pessic de sal
  • Una mica de canyella en pols
  • 1 cullerada sopera d’anís
  • Ratlladura de pell de llimona
  • Oli
  • Sucre

Posem l’aigua, la llet, l'anís, el sucre, la sal, la canyella, la mantega a trossos i la pell de llimona ratllada en un cassó al foc. Quan bulli i la mantega s'hagi fos hi afegim tota la farina de cop i ho barregem sense parar de remenar, fins que la massa, es separi de les parets del cassó.

Ho retirem del foc i ho deixem reposar uns minuts.

Seguidament afegim un ou i remenem fins que quedi una massa homogènia, així, fins a afegir-hi tots tres ous. Deixem reposar la massa una mica i ja podrem fer els bunyols.

Posem una paella al foc amb força oli i quan estigui ben calent anem tirant boletes de massa, que les farem amb l’ajut de dues culleres petites. Els hi donem la volta (alguns ja es giren sols). Quan estiguin daurats els retirem de la paella i els col·loquem damunt de paper absorbent.

Els ruixem amb anís i arrebossem amb sucre.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada