dijous, 29 de maig del 2014

Empedrat de bacallà


  • Mongetes cuites
  • Bacallà dessalat
  • Tomàquet d'amanir vermell
  • Pebrot vermell o verd
  • Ceba tendra
  • Olives negres d'Aragó
  • Ou dur
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre negre

Bullim els ous, els pelem i els reservem.

Tallem el bacallà a trossets petits.

Tallem a daus la ceba, el pebrot i el tomàquet.

Posem tots els ingredients en una safata ho barregem amb cura, afegim les olives i els ous. Ho amanim al gust.

Ho posarem a la nevera una estona abans de servir-lo.


Dessalar el bacallà:
Posarem un recipient amb aigua i el bacallà amb la pell cap dalt.
Ho deixarem a la nevera un parell de dies, durant els quals canviarem l’aigua varies vegades.


Bullir les mongetes:
Les posem en remull durant 12 hores amb suficient aigua, hem de pensar que les mongetes augmentaran de mida.
L'endemà les colem, les posem en una olla a foc lent amb aigua freda i un grapat de sal.
Ho fem així per evitar que es separi la pell de la mongeta.
Quan arrenquin a bullir, veurem que es fa una mica d'escuma, que anirem treien amb una cullera.
Afegim un parell de fulles de llorer, i ho deixem coure durant 2 hores aproximadament a foc lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada