- 1 kg de sardines
- Farina
- Alls (bastants)
- 3 fulles de llorer
- Unes branquetes de farigola
- 1 cullerada de postre de pebre vermell dolç
- 1 cullerada de pebre vermell picant
- 1 tassa de cafè de vinagre
- 1 vas d'aigua
- Oli d'oliva
- Sal
Netegem, escatem i salem les sardines.
En una paella amb força oli fregim les sardines després d'haver-les enfarinat, sacsejant prèviament qualsevol excés de farina, fins que quedin lleugerament daurades.
A mesura que les anem traient de la paella les col·loquem en una cassola de fang i les reservem.
En el mateix oli de fregir les sardines hi fregirem els alls, sense pelar i amb un tall al mig, el llorer i la farigola. Quan els alls siguin cuits hi tirem el vinagre i l'aigua. Deixem que s'evapori l'alcohol, apaguem el foc i hi afegim el pebre vermell, ho remenem i ho aboquem sobre les sardines.
Són més bones si les deixem reposar unes hores o tot un dia.
Es poden guardar a la nevera bastant dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada