dissabte, 1 d’agost del 2015

Tatin d'albercocs


  • 10 albercocs
  • 150 gr de sucre + 200 gr per fer el caramel
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de farina
  • 3 ous
  • 1 cullereta de llevat
  • El suc de mitja llimona
  • 2 cullerades de licor (Contraure o qualsevol altre licor)

Rentem els albercocs i els tallem per la meitat i trèiem el pinyol. Els posem en un motlle rodó amb la part exterior tocant el motlle, o sigui que la part on hi ha el pinyol quedi a la vista.

Fem fondre el sucre amb l'aigua per fer-ne caramel. Un cop agafi color es treu del foc i hi tirem el suc de llimona, tot seguit ho aboquem damunt dels albercocs.

Ho posem al forn a 180 graus durant uns 15 minuts per tal que es confitin. Després els reservem fora del forn.

Per fer la massa del pastís barregem la mantega que ja la tindrem tova, amb el sucre,   després hi afegim els ous un a un que es vagin incorporant bé i després el licor. Finalment s'afegeix la farina i el llevat.

Aboquem la massa per sobre els albercocs i ho posem al forn a 180 graus durant uns 30 minuts.

Es treu del forn i es deixa refredar. Un cop fred es desemmotlla, girem el motlle sobre un plat deixant els albercocs a la vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada