- 700 gr de cap i pota de porc o de vedella
- 500 gr cigrons cuits
- Xoriço picant
- Pernil salat
- 2 cebes
- 4 grans d'alls
- 3 o 4 tomàquets madurs
- Un grapat d'avellanes
- 1 raig de vi blanc
- Bitxo
- Llorer
- Oli d'oliva
- Sal
El cap i pota normalment es compra bullit, de totes maneres ho rentem bé i ho bullim una mica més, amb sal i una fulla de llorer.
En una cassola fem un sofregit amb la ceba i els alls tot tallat petit, un trosset de bitxo i dues fulles de llorer, deixem que agafi color i seguidament afegim el pernil i el xoriço a daus, li donem unes voltes i hi tirem el tomàquet triturat amb les avellanes i el pebre vermell.
Hi tirem un polsim de sucre (per l'acidesa del tomàquet) i ho salem.
Deixem que es faci el tomàquet, i aboquem el vi blanc, el deixarem reduir.
Incorporem el cap i pota al sofregit, reservem el suc.
Ho deixem fent xup-xup, i al final hi posem els cigrons
Si veiem que hi falta suc n'hi afegim una mica de bullir el cap i pota.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada