dijous, 27 de febrer del 2014

Cap i pota


  • 700 gr de cap i pota de porc o de vedella
  • 500 gr cigrons cuits
  • Xoriço picant
  • Pernil salat
  • 2 cebes
  • 4 grans d'alls
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • Un grapat d'avellanes
  • 1 raig de vi blanc
  • Bitxo
  • Llorer
  • Oli d'oliva
  • Sal

El cap i pota normalment es compra bullit, de totes maneres ho rentem bé i ho bullim una mica més, amb sal i una fulla de llorer.

En una cassola fem un sofregit amb la ceba i els alls tot tallat petit, un trosset de bitxo i dues fulles de llorer, deixem que agafi color i seguidament afegim el pernil i el xoriço a daus, li donem unes voltes i hi tirem el tomàquet triturat amb les avellanes i el pebre vermell.

Hi tirem un polsim de sucre (per l'acidesa del tomàquet) i ho salem.

Deixem que es faci el tomàquet, i aboquem el vi blanc, el deixarem reduir.

Incorporem el cap i pota al sofregit, reservem el suc.

Ho deixem fent xup-xup, i al final hi posem els cigrons

Si veiem que hi falta suc n'hi afegim una mica de bullir el cap i pota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada