dissabte, 6 de febrer de 2021

Espigalls amb patates


Brotons i espigalls

La col brotonera, de la qual surten els brotons i els espigalls, corresponents a dues fases del creixement de la planta, és una varietat de col cultivada a la zona del Garraf. 

D'octubre a novembre genera uns brots amb molta fulla que s'anomenen brotons. Al gener, abans que tingui lloc la floració, apareixen els espigalls, que es poden collir fins al mes de març.

  • Espigalls
  • Patates
  • Alls
  • Oli d’oliva
  • Sal

Netegem i tallem els espigalls, pelem les patates i les tallem a trossos.

Bullim amb aigua i sal els espigalls al cap d'una estona hi tirem les patates. Un cop cuit ho escorrem i reservem.

En una paella amb oli sofregim els uns quants alls trinxats, un cop comencin a enrossir afegim la verdura i les patates una mica aixafades ho saltegem tot plegat uns minuts i ja estarà.

Cap comentari:

Publica un comentari