diumenge, 13 de juliol del 2014

Hummus o crema de cigrons


  • 300 gr de cigrons cuits
  • 3 cullerades de tahín
  • 2 dents d’all
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • Una mica de julivert o celiandre
  • Un pols de comí
  • Un pols de pebre negre
  • Un pols de pebre vermell dolç o picant
  • Oli d’oliva
  • Sal

Posem els cigrons en remull la nit abans.
En una olla amb aigua calenta o bullent posem els cigrons a coure.
Quant considerem que ja estan cuits, els colem i guardem una mica de suc de coure'ls.

Reservem uns cigrons sencers per a decorar el plat.

Posem tots els ingredients a la batedora, i ho triturem, afegirem suc de bullir els cigrons o aigua si els hem comprat bullits. Ha de quedar una pasta consistent, però que es pugui estendre amb facilitat.

Servirem l’hummus amb els cigrons que hem reservat per sobre, pebre vermell dolç o picant i un bon raig d’oli d’oliva.

El podem acompanyar amb uns bastonets de pa, pa de pita o verdura fresca tallada fina, (pastanaga, api, pebrot, ceba...).
També podem untar una torrada amb humus, a sobre tomàquet natural i una mica de julivert trinxat.
També es pot utilitzar com a guarnició d’un altre plat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada