dimecres, 25 de novembre del 2015

Cigrons estofats amb bledes


  • 500 gr de cigrons cuits
  • 1 kg de bledes
  • Un tros de xoriço picant
  • Uns ous durs (opcional)
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
Per la picada:
  • 4 dents d'all
  • 2 llesques de pa fregit
  • Unes branques de julivert
  • Un grapat d'avellanes
  • Un grapat d'ametlles
  • Una cullerada de postres de pebre vermell

Netegem i tallem a trossos les bledes i les posem a bullir amb poca aigua i sal.

En una cassola amb un raig d'oli fregirem els alls pelats i les llesques de pa, un cop fregit ho abocarem al pot per fer la picada.

Aboquem la picada a la cassola i el xoriço tallat petit, li donem unes voltes i afegim els cigrons i les bledes, amb suc de bullir les bledes. Ho deixem tot plegat fent xup xup uns minuts. Rectifiquem de sal i pebre.

Ha de quedar un plat no gaire aigualit.

Per bullir els cigrons:
Posem els cigrons en remull amb aigua la nit abans.
A l'hora de coure els cigrons, escorrem l'aigua i els posem en una olla amb una fulla de llorer i els cobrim amb aigua.
Posem l'olla al foc i quant comencin a bullir baixem el foc i ho deixem fins que estiguin tous. Afegim la sal cinc minuts abans de treure l'olla del foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada