- 500 gr de cigrons cuits
- 1 kg de bledes
- Un tros de xoriço picant
- Uns ous durs (opcional)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- 4 dents d'all
- 2 llesques de pa fregit
- Unes branques de julivert
- Un grapat d'avellanes
- Un grapat d'ametlles
- Una cullerada de postres de pebre vermell
Netegem i tallem a trossos les bledes i les posem a bullir amb poca aigua i sal.
En una cassola amb un raig d'oli fregirem els alls pelats i les llesques de pa, un cop fregit ho abocarem al pot per fer la picada.
Aboquem la picada a la cassola i el xoriço tallat petit, li donem unes voltes i afegim els cigrons i les bledes, amb suc de bullir les bledes. Ho deixem tot plegat fent xup xup uns minuts. Rectifiquem de sal i pebre.
Ha de quedar un plat no gaire aigualit.
Per bullir els cigrons:
Posem els cigrons en remull amb aigua la nit abans.
A l'hora de coure els cigrons, escorrem l'aigua i els posem en una olla amb una fulla de llorer i els cobrim amb aigua.
Posem l'olla al foc i quant comencin a bullir baixem el foc i ho deixem fins que estiguin tous. Afegim la sal cinc minuts abans de treure l'olla del foc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada