dijous, 19 de setembre de 2013

Sípia a la bruta


  • 1 sípia grossa
  • 1 ceba grossa
  • 2 tomàquets madurs
  • 5 grans d'alls
  • Patates
  • Oli i sal
  • 2 fulles de llorer

Netegem la sípia, jo li trec la pell, si es vol no cal treure-la, la tallem a daus i reservem la melsa.

En una cassola amb un bon raig d'oli tirem la ceba tallada a juliana a trossos grossos, els tomàquets a quarts i els alls aixafats amb el ganivet. Ho remenem bé fins que agafi color. Hi afegim la melsa li donem un tomb, ara ja hi podem tirar la sípia i l'aigua (que sigui freda) fins que ho cobreixi.

Ho deixem coure fins que la sípia estigui bastant tova. Hi afegim les patates trencades no tallades, així deixen anar el seu midó i espesa una mica més el suc. Tirem la sal i ho tapem fins que les patates siguin toves. Deixeu reposar uns minuts i ja ho podem servir, amb allioli apart.

- Allioli sense ou amb el morter.
En el morter tirem 4 alls pelats i tallats petits, els salem abundantment, els aixafem amb la mà del morter fins que quedin com una pasta.
Després anem tirant l’oli molt a poc a poc mentre es fa voltar la mà del morter, sempre en la mateixa direcció, amb un ritme continuat i regular.

- Allioli amb la batedora
Posem 2 alls pelats i tallats dins del got de la batedora, un ou (recomanen que estigui a temperatura ambient, jo l'utilitzo directament de la nevera), una mica de sal i l'oli. Posem la batedora en marxa al fons del got i quan comença a espessir l'anem pujant molt a poc a poc.

Nota:
Si es vol que la sípia quedi més tova recomano que es congeli abans de cuinar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada