dimarts, 14 de novembre de 2017

Pastis de Sant Jordi



  • 1 làmina de pasta de full
  • Maduixots
Per la crema pastissera:
  • ½ litre de llet 
  • 100gr de sucre 
  • 2 ous 
  • 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona

Prepararem la crema:
Posar a escalfar la llet i el sucre (reservar una mica de les dues) en una cassola amb la branca de canyella i la pell de la llimona. En un bol, posar la llet i el sucre reservat, afegir-hi la farina i barrejar bé amb un batedor manual. Afegir els ous i anar remenant. Quan la llet estigui calenta abocar-ho a la cassola. Coure fins que espesseixi sense deixar de remenar. Reservem.

Folrem una safata per anar al forn amb la pasta de full, aixequem una mica les bores i les pintem amb una mica de rovell d’ou. Punxem la base amb una forquilla.

Ho introduïm al forn prèviament escalfat a 180 graus. Traurem la pasta de full quan comenci a estar daurat.

Si la part del centre de la base s’ha inflat una mica l'aplanem amb el palmell de la mà.

Agafem una part de la crema i posem una capa fina per sobre la pasta de full.

L'altra part hi afegirem colorant alimentari de color groc, i amb una manega pastissera anem fent unes tires de crema al damunt i entre mig unes altres tires de maduixots.

Pintem els maduixots amb una mica de melmelada diluïda amb una mica d’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada