divendres, 4 d’octubre del 2013

Porrusalda


  • 4 alls porros
  • 1 ceba tendra
  • 2 patates grosses
  • 300 gr bacallà dessalat
  • 2 dents d’alls
  • Una llesca de pa
  • Vi blanc
  • Oli d'oliva i sal

En una cassola amb aigua bullint posarem el bacallà durant un minut. Ho deixarem refredar una mica, traurem el bacallà i el farem a trossos, guardarem l'aigua.

En una cassola amb oli fregim la ceba tallada a juliana i els porros tallats a rodanxes amb una mica de sal.

En una paella fregim els alls i la llesca de pa, un cop daurat ho traiem de la paella i ho triturem amb una mica d'aigua de bullir el bacallà, ho reservem.

Quan els porros estiguin sofregits, afegim les patates trencades (no tallades) un cop les hem sofregit uns minuts tirem un raig de vi blanc. Després afegim l'aigua de bullir el bacallà que cobreixi les patates. Tapem la cassola i ho deixem coure. Rectifiquem de sal.

Un minuts abans que les patates estiguin cuites hi tirem la picada d'alls, i els trossos de bacallà. Un cop cuit apaguem el foc i ho deixem reposar i ja ho podrem servir.


Un altra versió de porrusalda:
Ho fem tot igual, fins que tinguem les patates cuites. Llavors ho passem per la batedora fins aconseguir una crema. Rectifiquem de sal.
Posem els trossets de bacallà sobre la crema de porros amb un rajolí d'oli d'oliva.
Espolsem julivert ben picat, i ja ho podrem servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada