dissabte, 26 d’octubre de 2013

Pa de pessic cobert de xocolata


  • 1 iogurt
  • 2 mesures de sucre
  • 3 mesures de farina
  • 1 mesura l’oli
  • 1 sobre de llevat
  • 3 ous les clares a punt de neu
  • Pell de llimona ratllada
  • Les mesures son les del pot del iogurt.

Encenem el forn a 160 graus.

En un bol barregem els rovells i el sucre, quant augmenti de volum i el color es torni més blanc, afegim el iogurt i l'oli, es barreja fins a obtenir-ne una pasta homogènia.

Incorporem el llevat i la farina tamisant-ho dintre del bol. La pell de la llimona.

A part, muntem les clares a punt de neu, les incorporem a la massa dels rovells remenant de baix a dalt a poc a poc.

Untem una safata d'anar al forn amb mantega i espolsem una mica de farina, aboquem la la massa i s'introdueix al forn, uns 40 minuts.

Sabrem quan esta cuit si el punxem amb un escuradents i aquest surt net. El deixem  refredar.

Almívar per banyar el pa de pessic:
  • 1 tassa de sucre
  • 1 tassa d'aigua
  • Un raig de conyac
Dissoldre el sucre en l'aigua i el conyac. Escalfar fins que bulli, baixar el foc i que bulli uns 10 minuts. Remenar de tant en tant.
No cal que espesseixi molt.
Deixar refredar una mica, mai ha d'estar fred del tot per banyar el pa de pessic.

Xocolata per cobrir el pa de pessic:
  • 250 gr de cobertura de xocolata
  • 250 ml de nata per muntar
  • 70 gr de mantega
En un pot posem la nata a bullir, quan bulli apaguem el foc. Afegim la xocolata i la mantega, remenem fins que es fongui i la barreja es faci homogènia.
Ho podem muntar amb les varetes per aconseguir una textura més esponjosa.
Abocar-ho en calent directament sobre el pa de pessic.
Col·loquem el pastis damunt d'una reixeta, aboquem la xocolata al mig i que vagi lliscant pels costats. Posem un plat o paper vegetal a sota perquè reculli la xocolata que caigui del pastís.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada