divendres, 2 de gener de 2015

Tombet


  • Patates
  • Albergínies
  • Pebrots vermells
  • Ceba
  • Tomàquets
  • Alls
  • Oli d’oliva
  • Sal
Tallarem les patates i les albergínies a rodanxes i els pebrots a tires, ho salarem.

En una paella amb oli hi courem les patates i uns alls pelats a foc lent. Quan estiguin cuites les posem sobre paper de cuina per treure l'excés d'oli i després les col·loquem en una cassola que mantindrem tapada.

Tot seguit repetirem la mateixa operació amb les albergínies i els pebrots, que col·locarem sobre les patates i mantindrem la cassola tapada.

Sofregirem la ceba tallada a juliana i després afegim els tomàquets ratllats, ho salem, quan estigui cuit ho aboquem damunt la cassola.

Els plats es poden acompanyar amb un ou ferrat.

El tombet es un plat mallorquí, és molt semblant a la samfaina catalana, ideal per acompanyar carn o peix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada