diumenge, 18 de gener del 2015

Bacallà de quaresma


  • 4 talls de morro de bacallà dessalat
  • 250 gr de pèsols desgranats
  • 4 carxofes
  • 1/2 kg de patates
  • 1 ceba grossa
  • 5 grans d'alls
  • 2 tomàquets madurs
  • 4 ous durs
  • 3 fulles de llorer
  • Un raig de vi blanc
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre 
Per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • Julivert
  • Un grapat d'ametles i avellanes
  • La carn d'una nyora
  • Pebre vermell dolç

Primer de tot bullim els ous durant 10 minuts per fer-los durs.

En una cassola amb oli fregim el bacallà enfarinat. Un cop fregit el reservem.

En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba i l'all trinxat. Afegim les fulles de llorer. 

Partim els tomàquets a trossos i els incorporem a la cassola.  Al mateix temps, hi posarem un raig de vi blanc. Deixem que es faci el sofregit.

Afegim aigua calenta i aboquem les patates esqueixades, les carxofes tallades i els pèsols. Ho salpebrem. Remenem tot plegat una mica. Hi ho deixem coure.

En els últims minuts afegim la picada, el bacallà i els ous durs partits per la meitat.

Deixem que faci xup-xup uns minuts més i llests.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada