dissabte, 31 d’agost de 2013

Pastes de full amb crema i nata

 
  • 1 lamina de full
  • 250 gr de nata líquida per muntar o comprada a la pastisseria
  • 2 cullerades de sucre per muntar la nata
  • 100 gr d'ametlla trossejada
  • Sucre llustre
Per la crema pastissera:
  • ½ litre de llet
  • 100 gr de sucre
  • 2 ous
  • 2 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona

Posem la làmina de full sobre el marbre de la cuina on haurem sacsejat una mica de farina. La tallem a trossos rectangulars i les col·loquem sobre una safata per anar al forn folrada amb paper.

Es couen al forn a 200 graus. Un cop hagin pujat i estiguin daurades les traurem i les deixarem refredar.

Les obrirem per la meitat i les omplirem amb la crema pastissera i la nata muntada, al damunt i posarem l'altra meitat de pasta de full. Decorem amb sucre llustre i ametlla trossejada.

-Per la crema pastissera, posar a escalfar la llet i el sucre (reservar una mica de les dues) en una cassola amb la branca de canyella i la pell de la llimona. En un bol, posar la llet i el sucre reservat, afegir-hi la farina de blat de moro i barrejar bé amb un batedor manual. Afegir el ous i anar remenant. Quan la llet estigui calenta abocar-ho a la cassola. Coure fins que espesseixi sense deixar de remenar. Deixar que es refredi i posar-la en una màniga pastissera.

-Per muntar la nata necessitem que la nata i el bol de vidre o d'acer inoxidable estiguin el més fred possible. Comencem a batre fins a una espècie de crema líquida, i afegirem el sucre, en dues tandes. És important batre a mà o amb un robot de cuina que porti una sola vareta. La nata es pot tallar per un excés de batut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada