divendres, 16 d’agost de 2013

Amanida russa


  • 4 o 5 patates
  • 5 pastanagues
  • 400 gr fesolets
  • 4 ous durs
  • 1 llauna d’olives farcides
  • 1 llauna de pebrot vermell escalivat
  • 2 llaunes de tonyina

Fem coure els ous.

Pelem i tallem a trossets petits les pastanagues, fesolets i patates. Posem una olla amb aigua i sal i ho fem bullir. Quan sigui cuit ho escorrem i ho deixem refredar.

Un cop les verdures siguin fredes afegim la tonyina esmicolada, les olives tallades a rodanxes, el pebrot i els ous tallats a trossets.

Barregem tots els ingredients i afegim la maionesa o allioli al nostre gust.

Decorem l’amanida russa amb un ou ratllat, olives i tiretes de pebrot que haurem reservat.

Salsa maionesa
  • 1 ou
  • 1 all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Suc de ½ llimona
Poseu l’ou dins de la batedora junt amb l’all trinxat, part de l’oli i la sal, comencem a batre el conjunt fins que espessí, moment en que anirem afegint la resta de l’oli.
Moments abans d’acabar hi afegirem el suc de la mitja llimona.
Si el que preferiu és allioli afegir-hi un altre gra d'all i no hi tireu el suc de la llimona.

Nota:
Perquè els ous no se'ns trenquin al bullir-los i posarem a l’aigua un rajolí de vinagre. Quan l'aigua bulli hi posarem els ous amb l'ajuda d'una cullera perquè no se’ns trenquin. Quan l'aigua torni a bullir, baixem el foc i els deixem fer durant 12 minuts.
Per pelar-los els farem rodolar pressionant pel mig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada