diumenge, 18 d’agost de 2013

Amanida de mongetes


  • 400 gr de mongeta tendra (fesolets)
  • 400 gr mongeta blanca cuita
  • 2 o 3 tomàquets d’amanir
  • 1 ceba tendra grossa
  • 2 ous durs
  • Salsa vinagreta

Tallem la mongeta tendra a trossets petits i la posem a bullir en una olla amb aigua i sal. Quan estigui cuita, l’escorrem, la deixem refredar i la reservem.

Tallem a trossos els tomàquets, la ceba, i els ous durs.

En una safata, barregem les dues classes de mongetes i la resta dels ingredients.

Ho amanim amb salsa vinagreta.

La salsa vinagreta consta d'una mica de sal, pebre negre mòlt i una part de vinagre (de poma, de vi de xerès o Mòdena) per tres d'oli d'oliva.
La manera més efectiva per emulsionar l'oli i el vinagre es una batedora, o en una ampolla de vidre i agitar per barrejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada