dijous, 1 d’octubre del 2015

Tripa de vedella amb cigrons


  • 1 kg de tripa de vedella cuita
  • 500 gr de cigrons cuits
  • 2 cebes
  • 4 dents d'alls
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets
  • Xoriço picant
  • Pernil serrà
  • Llorer
  • Un raig de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Pebre vermell
  • Un bitxo
  • Sal
Per la picada:
  • 2 dents d’alls
  • Julivert
  • 1 llesques de pa fregit
  • Unes quantes avellanes i ametlles


Encara que la tripa de vedella ja està cuita la bullim uns minuts amb aigua, sal i una fulla de llorer. Ho escorrem i reservem.

En una cassola amb oli sofregim la ceba, els alls i el pebrot vermell tot tallat a trossos.

Quan el sofregit estigui cuit hi tirem el pernil i el xoriço també tallat, li donem unes voltes que canvii de color i incorporem el tomàquet ratllat junt amb el pebre vermell, una mica de bitxo, un polsim de sucre (per l'acidesa del tomàquet) i ho salem tot plegat.

Deixem coure i tirem el vi blanc, ho deixem reduir, que s'evapori l'alcohol.

Un cop fet el sofregit, hi tirem la tripa, afegim aigua calenta fins cobrir-ho. També hi tirem una fulla de llorer, rectifiquem de sal i picant. Deixem bullir una estona i afegim els cigrons.

Preparem la picada i l'afegim a la cassola. Ho deixem coure 10 minuts més i ja estarà llest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada