diumenge, 25 d’octubre de 2015

Plum-cake de xocolata i gerds


  • 80 gr de mantega
  • 150 gr de xocolata negra
  • 100 gr de sucre morè
  • 60 gr de farina
  • 50 gr d'ametlla mòlta
  • 1 cullerada i mitja de postre de llevat en pols
  • 100 gr de gerds i uns quants per decorar
  • Ratlladura de 1/2 taronja

Encenem el forn a 180 graus.

Tamisem la farina amb el llevat i reservem.

Posem la mantega en un cassó, a foc baix, perquè es fongui. Quan gairebé estigui, incorporem la xocolata negra trossejada, i remenem fins que estigui completament fosa. Retirem del foc i deixem refredar una mica.

En un bol batem els ous amb el sucre, a continuació incorporem la xocolata fosa sense deixar de remenar.

Afegim la farina i barregem amb una espàtula, després incorporem l'ametlla i barregem suaument fins que estigui tot integrat.

Finalment, afegim els gerds i la ratlladura de taronja, barrejant amb cura per no trencar els gerds.

Untem amb mantega i enfarinem un motlle allargat, tipus plum-cake, i aboquem la barreja.

Ho posem al forn a 180 graus durant uns 35-40 minuts, o fins que en punxar-lo amb un escuradents aquest surti net.

El traiem del forn, ho deixem uns minuts dins del motlle i després ho desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada