divendres, 2 d’octubre del 2015

Plum-cake de fruites confitades


  • 200 gr de mantega (a temperatura ambient)
  • 200 gr de sucre
  • 240 gr de farina
  • 4 ous
  • 1 cullerada de llevat tipus Royal
  • 1/2 cullerada de postre de clau mòlt
  • Ratlladura de pell de 1/2 taronja
  • 1 cullerada de postre de Cointreau (opcional)
  • 130 gr de fruita confitada picada fina

Encenem el forn a 180 graus.

En un bol tamisem la farina, el llevat i el clau. Reservem.

Passem per farina la fruita confitada picada, i sacsegem molt bé per treure l'excés de farina (el millor és posar-les dins d'un colador, i donar petits cops)

Batem el sucre amb la mantega fins que tinguem una barreja cremosa. A continuació, anem afegint els ous, un a un. Incorporem la ratlladura de taronja i el licor i barregem lleugerament.

A continuació, afegim la barreja de farina en dos temps, barrejant suaument amb l'ajuda d'una espàtula. Quan estigui completament integrada, afegim la fruita confitada, i barregem.

Preparem el motlle i aboquem la barreja. El posem al forn a 180 graus uns 40 minuts, o fins que en punxar-lo el escuradents surti net.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada