diumenge, 22 de desembre de 2013

Musaka


  • 4 albergínies grans
  • 2 cebes grosses
  • 3 dents d’alls
  • 4 pastanagues
  • 500 gr de carn picada (pot ser de xai, vedella, porc)
  • 100 ml de vi blanc
  • 300 gr Tomàquet triturat
  • Sucre
  • Orenga (bastant)
  • Julivert picat
  • 1/2 cullereta de canyella mòlta
  • 1/2 cullereta de gingebre molt
  • 2 fulla de llorer
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Mantega
  • 500 ml de llet
  • Nou moscada
  • 4 cullerades de farina blanca
  • Formatge ratllat

Tallem les albergínies en rodanxes, les salem i les posem en una escorredora.

Posem oli en una cassola i fregim les cebes, els alls i les pastanagues tallat petit, quan agafin color afegim la carn picada i les espècies (orenga, llorer, julivert, canyella, gingebre, pebre). La salem i deixem coure.

Incorporem el vi i deixem que s’evapori d’alcohol.

A continuació afegim els tomàquets triturats, una mica de sucre,  i ho deixem coure a foc lent, remenant de tant en tant.

Esbaldim les albergínies i les assequem amb paper de cuina. Les passem per farina i en una paella amb oli les fregim pels dos costats. Les retirem de la paella i les escorrem amb paper absorbent.

Fem la beixamel, en una paella fem un roux amb la mantega i la farina remenant sovint fins que la farina ens quedi cuita. A continuació afegim la llet bullint i remenem enèrgicament per tal de que no ens quedin grumolls i fins que la salsa espessí. Hi tirem la sal i la nou moscada al gust. Si no ens ha quedat massa fina la passem per la batedora elèctrica.

En una safata per anar al forn hi posem una capa d’albergínies i a sobre una de carn amb salsa, un altra d’albergínies i damunt una capa de beixamel, a sobre de tot una d’albergínies, ho cobrim amb beixamel i formatge ratllat.

Enfornem la musaka a 180 graus (escalfor a dalt i a baix) fins que ens quedi daurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada