diumenge, 29 de desembre de 2013

Brou i escorregut de Nadal



  • Ossos de vedella (del genoll, del moll, tendrum)
  • 1 tros de falda, 1 tira costella de vedella
  • 1 tros de carn de vedella
  • Ossos de l'espinada de porc
  • Mitja gallina
  • Un os de pernil
  • 1 peu de porc
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra blanca
  • 400 gr cigrons remullats
  • 3 patates
  • 6 pastanagues
  • 1/2 col
  • 2 xirivia
  • 2 nap
  • 2 porro
  • 1/2 api
  • Sal
  • 1 paquet de galets

Per la pilota:
  • 250 gr de carn picada de porc
  • 250 gr de carn picada de vedella
  • 4 grans d'all trinxats
  • Julivert picat
  • 1 ou
  • Molla de pa
  • Llet
  • Sal i pebre negre
  • Farina

Posarem els cigrons en remull la nit abans.

En una olla amb aigua farem bullir els ossos, el peu de porc, la carn de vedella, quan comenci a bullir traurem l'escuma, afegim els cigrons. Ho deixem bullir tapat i a foc lent.

Al cap d'una estona hi afegim la gallina. Ho salem lleugerament i que vagi bullint.

Més tard posarem les verdures trossejades.

Farem la pilota:
En un bol posarem l'all i julivert picat, l'ou, la carn picada, la sal i el pebre negre.
Afegirem la molla de pa esmicolada remullada amb una mica de llet.
Amb les mans ben netes barregem bé tots els ingredients fins a obtenir una pasta.
Fem les pilotes, les enfarinem i les tirem a l'olla.

Mitja hora abans d'apagar el foc afegim les botifarres.

Colarem el brou, el posarem en una olla i quan bulli hi tirem la pasta.

En una safata posarem la carn d'olla i en una altra les verdures, els cigrons, les botifarres i les pilotes.

Nota:
Les crestes, els pedrers, els colls, les potes i altres menuts també es poden fer bullir amb la resta del brou.

Els cigrons els faig bullir dins d'una xarxa, així és més fàcil poder treure'ls de l'olla. També la col, les botifarres, etc ...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada