divendres, 1 de novembre de 2013

Risotto de bolets

Rissoto amb bolets secs (Trompetes de la mort)
Rissoto amb bolets frecos (Camagrocs)
  • 200 gr d'arròs
  • 1 ceba
  • 2 porros
  • 5 grans d'alls
  • Un bon grapat de trompetes de la mort seques
  • Formatge parmesà ratllat
  • Vi blanc
  • Mantega
  • Sal i oli d'oliva

Una hora abans de començar a cuinar posem a hidratar les trompetes amb d'un litre d'aigua calenta. Guardar l'aigua per cuinar l'arros.

En una cassola amb mantega i un raig d'oli sofregim la ceba, els porros i els alls, tot tallat petit, desprès afegim els bolets (en deixem alguns per decorar) i un raig de vi blanc.

Fem arrencar el bull a l'aigua dels bolets.

Quan redueixi el vi, tirem l’arròs, li donem uns tombs i aboquem l'aigua de mica en mica, remenant tota l'estona.

Quan l’arròs estigui cuit, afegim el formatge ratllat, remenem perquè es fongui i quedi cremós, apaguem el foc i ho deixem reposar 2 minuts.

Saltegem en una paella les trompetes reservades, amb les que decorarem el plat.

Nota:
Podem utilitzar qualsevol tipus de bolets secs.
Si utilitzem bolets frescos, haurem de fer servir brou de carn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada