dimarts, 19 d’agost de 2014

Pastís de xocolata i crema de llimona


  • 1 mida d’oli
  • 2 mides de sucre
  • 3 mides de farina
  • 1 sobre de llevat
  • Vainilla ensucrada
  • 2 cullerada de cacau en pols Valor
-Les mides son l’envàs del iogurt
  • Melmelada per farcir

-Per l'almívar:
  • 100 ml d'aigua
  • 100 gr de sucre

-Crema de llimona:
  • 4 rovells d’ou
  • 150 gr de sucre
  • 50 gr de mantega
  • 40 gr de Maizena
  • 100 ml de suc de llimona
  • 200 ml d’aigua

Batem els ous i el sucre, quan augmenta de volum, afegim la vainilla, el iogurt i l'oli. Un cop tot barrejat hi afegim la farina, el llevat i el cacau, tamisat, seguim batent.

En un motlle prèviament untat amb mantega i farina, aboquem la massa i l'enfornem a 180 graus uns 45 minuts. Fem la prova de punxar-lo amb un escuradents i si surt net ja estarà cuit.

Preparem l'almívar: posem un pot al foc amb l'aigua i el sucre i ho deixem bullir uns 5 minuts fins que espessí, sense deixar de remenar.

Preparem la crema: En un cassó posem tots els ingredients, remenem fins que arrenqui el bull i espessí, deixem coure, sense parar de remenar, uns minuts més.

El pastís un cop fred el tallem per la meitat i untem les parts de dins del pastis amb l’almívar, repartim la melmelada per sobre. Tanquem el pastís i el cobrim amb la crema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada