divendres, 22 d’agost de 2014

Canalons de carn




  • 1 capsa de canelons
  • 200 gr de carn vedella
  • 200 gr de carn magre de porc
  • 1/2 pollastre
  • 1 llauna de paté
  • 1 raig de conyac
  • 2 i 1 ceba
  • Uns quants dents d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 2 cullerades de farina
  • 1/2 vas de llet
  • Formatge ratllat

Per la beixamel:
  • 60 gr de mantega
  • 60 gr de farina
  • 1 litre de llet
  • Nou moscada
  • Sal

En una cassola amb oli rostim les carns salpebrades. Hi afegim la ceba tallada, els alls i el llorer.

Anem remenant de tant en tant, afegim el conyac, una mica d'aigua i ho deixem coure fins que la carn estigui cuita.

Quan tot està rostit ho trinxem amb la picadora.

En una paella posem oli del rostit i fregim la ceba tallada ben petita, afegim la carn picada, el paté i barregem, incorporem la farina, la torrem una mica, tirem la llet i anem remenant fins que espessí i es desenganxi de la paella.

En un olla amb aigua i sal bullim les plaques dels canelons, les tirem d'una a una perquè no s’enganxin, remoure lleugerament, el temps de cocció serà el que indiqui la capsa del fabricant.

Traiem les plaques de canalons i les posem en un bol amb aigua freda. Després les anem col·locant a sobre d'un drap de cuina una mica humit.

Posem una cullerada de carn en cada caneló i ho enrotllem.

En una safata per anar al forn hi posem una mica de beixamel, col·loquem els canelons al damunt i els cobrim completament amb la resta de beixamel. Posem el formatge ratllat a sobre i uns daus de mantega. Ho gratinem.

Salsa beixamel:
En una paella posem la mantega quan s’ha desfet afegim la farina i sense deixar de remenar la deixem coure fins que agafi una mica de color.
Incorporem la llet calenta de mica en mica, anem remenant per que no se’ns facin grumolls. Ho deixem coure 2 o 3 minuts, afegim la sal i la nou moscada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada