divendres, 28 de març del 2014

Sardines escabetxades


  • 1 kg de sardines
  • Farina
  • Alls (bastants)
  • 3 fulles de llorer
  • Unes branquetes de farigola
  • 1 cullerada de postre de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de pebre vermell picant
  • 1 tassa de cafè de vinagre
  • 1 vas d'aigua
  • Oli d'oliva
  • Sal

Netegem, escatem i salem les sardines.

En una paella amb força oli fregim les sardines després d'haver-les enfarinat, sacsejant prèviament qualsevol excés de farina, fins que quedin lleugerament daurades.

A mesura que les anem traient de la paella les col·loquem en una cassola de fang i les reservem.

En el mateix oli de fregir les sardines hi fregirem els alls, sense pelar i amb un tall al mig, el llorer i la farigola. Quan els alls siguin cuits hi tirem el vinagre i l'aigua. Deixem que s'evapori l'alcohol, apaguem el foc i hi afegim el pebre vermell, ho remenem i ho aboquem sobre les sardines.

Són més bones si les deixem reposar unes hores o tot un dia.

Es poden guardar a la nevera bastant dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada