diumenge, 23 de març de 2014

Xató de Vilanova i la Geltrú


  • Escaroles
  • Bacallà dessalat i esqueixat
  • Tonyina dessalada i esqueixada
  • Seitons amb sal i dessalats
  • Raves
  • Olives arbequines i negres

Per la salsa:
  • 4 nyores
  • 100 gr ametlles torrades
  • 50 gr avellanes torrades
  • 3 grans d'alls
  • 1 o 2 llesques de pa remullat amb vinagre
  • Oli d'oliva
  • Sal

Escaldem les nyores i traiem la polpa.

En un morter o amb la batedora elèctrica piquem les ametlles, les avellanes, els alls i la polpa de les nyores, hi tirem sal.

Afegim la molla de pa una mica escorreguda i anem remenant, un cop tot homogeneïtzat, afegim lentament, l’oli fins que tingueu la quantitat i la consistència desitjada.

En una safata col·loquem l'escarola ben escorreguda i els raves amb una mica de salsa, ho remenem bé.

Servim en plats acompanyat amb la tonyina, el bacallà, les anxoves i les olives, i deixem la salsa en un bol perquè cadascú es serveixi al gust.


Notes:
Es pot posar tot a taula per separat i que cada comensal se serveixi al seu gust.
En comptes de tonyina salada es pot posar tonyina amb oli.

Ho acompanyem de truites variades. (de patates, de mongetes, d'espinacs, de carxofes, etc..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada