divendres, 5 de març de 2021

Pota de pop a la planxa amb puré de patata

  • Potes de pop cuites (1 per persona)
  • 1 Kg (aproximadament) de patates
  • 200 ml de crema de llet per cuinar
  • Mantega
  • Pebre vermell de la Vera
  • All en pols
  • Oli d'oliva
  • Sal 

Pelem les patates, les posem en una olla amb aigua i sal a foc lent fins que estiguin cuites.

Quan ja estiguin cuites, les escorrem i aixafem amb una forquilla. Amb la patata ben calenta i posem uns trossets de mantega al gust. Incorporem la crema de llet. Rectifiquem de sal. Ens ha de quedar un puré molt fi i cremós, si fes falta afegim mes aigua de la cocció de les patates o un rajolí de llet.

Posem la pota de pop a la planxa amb un rajolí d'oli. No fa falta tenir-lo molta estona ja que ja està cuit.

Tallem la pota del pop a rodanxes.

En una paella posarem un dit d'oli juntament amb una mica d'all en pols i pebre vermell, ho remenarem bé i al moment que comença a bullir l'oli apagarem el foc i ho reservarem.

Servim el plat amb una base del puré de patates i a sobre la pota de pop o les rodanxes.

Ho amanim amb una mica de sal Maldon i un raig d'oli amb el pebre vermell. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada